Thuiskok

Langoustines met paprika

Tot slot een echte Bretonse klassieker: langoustines (of nieroogkreeften, zo u wilt). Ditmaal gebakken in bruine boter en geserveerd met een crème van piquillo-paprika’s. Dat zijn Spaanse varianten die eerder zoet dan bitter zijn. Kun je ze niet vinden, dan kun je ze vervangen door geroosterde paprika’s in een glazen pot uit de supermarkt.

Halveer de paprika’s en verwijder alle zaadjes en vel. Doe ze in een blender en pers er de knoflook bij. Mix zeer fijn en voeg al draaiend de olijfolie er in een dunne straal aan toe. Kruid met peper en zout. Zet koud. Verwarm de olijfolie tot 68 graden. Hak de basilicum- en de spinazieblaadjes grof, roer ze door de olijfolie en blijf roeren op 68 graden. Giet na 10 minuten de inhoud in een mixer en mix zeer fijn. Passeer door een fijne zeef en koel onmiddellijk. Kruid met peper en zout.

Leg de langoustines 1 uur in de vriezer. Breek de staarten af en pel ze voorzichtig. Verwijder het darmkanaal. Verwarm de boter op laag vuur tot ze bruin kleurt. Bak in deze hazelnootboter op hoog vuur de langoustines kort aan, zodat ze vanbinnen nog glazig zijn. Verdeel 1 eetlepel crème van piquillo-paprika over een bord. Leg hierop 3 kort gebakken langoustines. Verdeel er basilicumolie omheen met wat fleur de sel.