Ook actrice Uma Thurman staat op tegen Harvey Weinstein: #MeToo

Harvey Weinstein “verdient geen genadeschot”, schreef Uma Thurman ter gelegenheid van Thanksgiving op social media.

Uma Thurman in ‘Kill Bill’.
Uma Thurman in ‘Kill Bill’.

„Harvey, ik ben blij dat het langzaam gaat, jij verdient geen genadeschot.” In een Instagram-post ter gelegenheid van Thanksgiving, de Amerikaanse feestdag, heeft de bekende Amerikaanse actrice Uma Thurman donderdag het hare toegevoegd aan de aanhoudende stroom van beschuldigingen van seksueel machtsmisbruik aan het adres van Harvey Weinstein, voormalig directeur van Miramax. Vele actrices hebben deze Amerikaanse filmproducent al beschuldigd van aanranding en verkrachting.

Thurman, die acteerde in zeven door Weinstein geproduceerde films, illustreerde haar bericht met een foto van haarzelf in de film Kill Bill. Daarin speelt ze een vrouw die wraak neemt op de mannen die haar hebben misbruikt.

Lees ook: Wereldwijd debat na één hashtag

Thurman bedankt in haar bericht „al diegenen die de moed hebben het voor anderen op te nemen”. Met die opmerking verwijst ze naar een kort televisie-interview dat ze vorige maand gaf. Toen zei ze dat ze te boos was om zich over Weinstein uit te spreken.

Nu schrijft ze: „Ik zei onlangs dat ik boos was, en daar had ik mijn redenen voor: #metoo, voor het geval jullie dat toen niet aan de uitdrukking op mijn gezicht zagen.”

Rose McGowan, een van de eerste actrices die Weinstein beschuldigde, reageerde direct op Thurman. Zij twitterde een link naar de Instagram-post: „Hi Uma. Welkom.”

Correctie 24-11: Uma Thurman plaatste haar opmerkingen in een Instagram-post, niet in een tweet. Dat is aangepast.