Foto Khalid Amakran

Interview

‘Ik wil wereldwijd catwalks organiseren’

In de rubriek Jong! vertellen pubers over zichzelf, de wereld en elkaar. Deze week: Lanai Hodge (12).

Vintage

„Ik ben nu ongeveer vier jaar met mode bezig. In het begin was het lastig om mijn kledingstijl te veranderen en er ook nog goed uit te zien. Dat leer je wel. Ik heb meer print en kleur in mijn kast gedaan. Het liefst draag ik vintage kleding, die heeft iets bijzonders, een verhaal. Als mijn ouders iets weg willen doen van henzelf probeer ik altijd of er nog iets leuks van te maken is. Ik wil mode-ontwerper worden. Ik weet het klinkt moeilijk, maar je hoeft niet zo bekend te worden als al die anderen. Je kunt ook gewoon je eigen modezaak beginnen in Parijs.”

Oprecht

„We waren best wel jong toen onze ouders gingen scheiden. Zeven of acht. Door de scheiding moest ik naar een andere school, weg van mijn aller-aller-allerbeste vriendin. In mijn nieuwe klas zat een jongen, hij was oprecht. Met hem ben ik heel snel vrienden geworden. Hij is niet mijn vriendje, dan zouden we niet meer bevriend zijn. Ik heb hem ook nooit leuk gevonden. Hoe we vrienden blijven weet ik niet want we doen niet veel samen. We spreken weleens af bij de patatbar. Een keer vond hij dat we uit elkaar groeiden. Toen zei hij dat hij dat vond en dat we samen iets moesten gaan doen. Dat raakte me wel heel erg. Ik zou hem nooit in de steek laten. Als er iets gebeurt wil ik hem zoveel mogelijk kracht geven. Verder laat ik hem met rust. Hij heeft het ook druk.”

Broccolikoekjes

„Op dit moment doe ik mee aan een programma op de regionale tv: Cooking back to our roots. Ik mag vragen stellen aan de gast en meehelpen met koken. We bakken een gerecht dat heel gezond is en toch heel lekker, zoals broccolikoekjes.”

Eigen lab

„Als mode het niet wordt wil ik iets doen met natuurkunde en sterrenkunde. Het lijkt me heel leuk om een eigen lab te hebben en bloed te onderzoeken ondanks dat ik niet tegen prikken kan. Vroeger wou ik voor de politie werken. Een keer heb ik een zaklamp gekocht om onder auto’s te kijken. Het lijkt me leuk om raadsels op te lossen. Maar mijn allergrootste droom… hoe kan ik dat zo klein mogelijk zeggen… is heel bekend worden in mode. Wereldwijd. Catwalks organiseren. Ik wil niet alleen mijn eigen fashion brand promoten, ik wil ook weleens een catwalk voor iemand anders lopen. Ook styliste en visagiste lijkt me leuk. Eigelijk alles rond mode lijkt me leuk om te doen.”

In de rubriek Jong! vertellen pubers over zichzelf, de wereld en elkaar. Aanmelden: pubers@nrc.nl.