Dit waren deze week de beste verhalen uit de buitenlandse pers

In de Internationaal-nieuwsbrief deelt de buitenlandredactie van NRC dagelijks de meest opvallende en interessante verhalen die zij tegenkomt. Dit vonden we de vijf beste verhalen van deze week.

Foto Alberto Pizzoli/AFP
 1. De donkere uren van Mosul


  Midden-Oosten-correspondent Gert Van Langendonck tipte deze indrukwekkende longread van Ghaith Abdul-Ahad in The Guardian over de donkerste uren van de val van Mosul.

 2. Gefascineerd door moordenaars

  Naar aanleiding van de dood van sekteleider Charles Manson tipte medewerker Anouk Eigenraam deze aflevering van Love+Radio over moordenaarsparafernalia. Iemand raakt gefascineerd door moordenaars, begint met hen te corresponderen en later zelfs kunst van hen te verkopen.

  Luister hier: Murdertown USA
 3. Stille slachtoffers van een drugsoorlog


  Tienduizenden mensen in Mexico worden vermist: stille slachtoffers van de drugsoorlog. The New York Times vertelt het verhaal van de zoektocht van een familie naar haar vermiste kinderen. Tip van redacteur Evy van der Sanden.

  Lees hier: In Mexico, Not Dead. Not Alive. Just Gone.
 4. De angst van Noord-Ierland

  Ook in The Guardian las VK-correspondent Melle Garschagen deze week een schitterende reportage van Lisa O’Carroll over de angsten van Noord-Ieren over hun grens. Gezien het aanhoudende geruzie tussen Dublin en Londen een zeer relevant verhaal.

 5. Racisme in Trumps Amerika


  De enige reden waarom Donald Trump president kon worden, is omdat een groot deel van de Amerikaanse kiezers geen probleem heeft met racisme. Dat is een van de confronterende conclusies in een prachtige longread die redacteur Matthijs Valent las in The Atlantic.

 6. Stuur je tips in

  Onze redacteuren en correspondenten raden in deze nieuwsbrief altijd artikelen aan uit internationale media, die hen zijn bijgebleven. Ben jij een stuk tegengekomen dat we niet mogen missen? Stuur je tip naar nieuwsbrief@nrc.nl.