Afrikaanse migranten

Rwanda wil deel van in Libië gestrande migranten opvangen

Rwanda wil tienduizenden Afrikaanse migranten opvangen die in Libië zijn gestrand. De autoriteiten in Kigali namen dat besluit nadat beelden waren opgedoken van mannen die in het Noord-Afrikaanse land worden geveild, alsof het slaven waren. „Met het oog op onze eigen geschiedenis, kunnen we niet zwijgen terwijl mensen slecht worden behandeld en worden geveild als vee”, meldde het Rwandese ministerie van Buitenlandse Zaken. Het land praat volgens de Rwandese krant The New Times met de Afrikaanse Unie over het hervestigen van de migranten. De AU en Kigali maakten voorlopige afspraken over de opvang van 30.000 mensen. Het lot van Afrikaanse migranten in Libië, naar schatting zo’n 400.000, ligt onder een vergrootglas sinds CNN de beelden van de veiling verspreidde, wat tot veel ophef leidde. (ANP)