Nederlander vermoord in Belgische plaats Neerpelt

Het 51-jarige slachtoffer werd woensdagavond met verschillende schotwonden aangetroffen.

Agenten werden woensdagavond naar de woning van de Nederlander geroepen "voor een verdacht overlijden".
Agenten werden woensdagavond naar de woning van de Nederlander geroepen "voor een verdacht overlijden". Foto Livinus/ Getty Images

Het lichaam van een 51-jarige Nederlander is woensdagochtend met verschillende schotwonden in zijn woning in het Belgische Neerpelt aangetroffen. Dat meldt persbureau ANP op basis van het Openbaar Ministerie (OM) in België.

Agenten werden woensdagavond naar de woning van de Nederlander geroepen “voor een verdacht overlijden”. Hoewel het Belgische OM geen details over de identiteit van de man vrijgeeft, heeft de advocaat van de nabestaanden dat wel gedaan. Hij verklaart dat het slachtoffer een ondernemer uit de regio Eindhoven is en al enkele jaren in Neerpelt woonde.

Vijfde Nederlander

De advocaat van de familie kwam eerder op de dag al met een verklaring dat het slachtoffer op onnatuurlijke wijze om het leven is gekomen, maar dat de exacte oorzaak niet aan de nabestaanden was meegedeeld.

De krant Het Laatste Nieuws schrijft dat het slachtoffer is gedood in een wijk waar de afgelopen jaren verschillende Nederlanders zijn vermoord. Volgens de krant zijn er in de villawijk ‘Grote Heide’ sinds 2000 vijf Nederlanders met geweld om het leven gebracht. Dat waren vooral topcriminelen.

De advocaat van de nabestaanden weersprak donderdag tegenover ANP dat er een link zou bestaan tussen de moorden eerder deze eeuw en op zijn cliënt.