Hockey

Nederland naar halve finale World League

De Nederlandse hockeysters hebben zich bij de finaleronde van de Hockey World League in Auckland bij de laatste vier geschaard. De ploeg van bondscoach Alyson Annan rekende donderdag in de kwartfinale af met China: 4-0. Nederland strijdt zaterdag met Zuid-Korea, waarvan het in de groepsfase al met 3-0 won, om een plek in de finale. De Koreaanse vrouwen zorgden voor een verrassing door Duitsland na shoot-outs te verslaan. De andere halve finale gaat tussen Engeland en gastland Nieuw-Zeeland, dat titelhouder Argentinië verraste. Nederland is in Auckland nog ongeslagen en heeft zelfs nog geen doelpunt tegen gekregen. Tegen China opende Lidewij Welten al na vier minuten de score. Marloes Keetels zorgde in het tweede kwart voor de 2-0. In de laatste vijftien minuten voerden Caia van Maasakker (strafcorner) en Frédérique Matla de score op. (ANP)