Eén dode en drie gewonden bij schietpartij Amsterdam

Volgens de politie is het aannemelijk dat de mannen voor de schietpartij ruzie hadden.

Foto Michel van Bergen

Bij een schietpartij in Amsterdam zijn in de nacht van woensdag op donderdag één dode en drie gewonden gevallen, meldt de politie Amsterdam.

Volgens een perswoordvoerder van de politie is het niet aannemelijk dat er sprake is van een liquidatie. De politie heeft “grote aanwijzingen” dat een ruzie of conflict aan het lossen van de schoten vooraf ging.

Vijf schoten

De slachtoffers zijn allen 18 of 19 jaar oud. Een man overleed ter plekke, de drie gewonden zijn met verschillende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd. Het incident gebeurde rond één uur ‘s nachts op Kattenburg, een wijk naast het Scheepvaartmuseum, ten oosten van het centrum.

De politie meldde dat een schutter op de Kattenburgerkade op een groep van vier of vijf mannen schoot. Volgens stadszender AT5 waren er zo’n vijf à zes schoten te horen. Ongeveer vijftig meter van de locatie van het incident werd een scooter gevonden. De schutter wordt nog niet aangehouden.