Thuiskok

Gegratineerde oesters

Sommige ingrediënten zijn naturel het lekkerst. Wat je er ook meedoet, ze worden er niet beter op. Voor mij zijn dat oesters, al zeg ik geen nee tegen een beetje citroen of een beetje rodewijnazijn en sjalotjes. Toch is het ook wel leuk om er eens mee te experimenteren, en met de toevoeging van ingrediënten als camembert en brandnetel zal dit vast niet slecht smaken.

Blancheer de blaadjes brandnetel 30 seconden. Koel af en dep droog. Hak de brandnetel zeer fijn met een mes. Houd apart. Zet de camembert een uur in de koelkast. Verwijder de korst van de harde kaas en verdeel de kaas in blokjes. Verwarm de room en los hierin de kaas al roerend op, zonder te koken. Kruid met peper. Roer er de gehakte brandnetel door. Houd apart. Open de oesters, verwijder het eerste vocht en eventueel gruis. Schik de oesters in een ovenschaal op een dikke laag grof zout, zodat ze niet kantelen. Schep 1 eetlepel van de camembertsaus op elke oester. Zet de oesters 8 minuten in een voorverwarmde oven op 165 graden. Schik een hand grof zeezout in het midden van een bord en schik hierop twee oesters. Serveer onmiddellijk.