Advocaten agenten in zaak Henriquez aan het woord

De rechtszaak tegen twee agenten die verdacht zijn bij de dood van Mitch Henriquez gaat verder. De advocaten van de agenten komen vandaag aan het woord.

De officieren van justitie Mol en Sleeswijk
De officieren van justitie Mol en Sleeswijk Foto Olaf Kraak/ANP

In de zaak tegen de twee agenten verdacht van betrokkenheid bij de dood van Mitch Henriquez komen vandaag hun advocaten aan het woord. Ze zullen ingaan op de eis die het Openbaar Ministerie (OM) maandag uitsprak. Justitie acht de agenten schuldig aan eenvoudige mishandeling, maar eiste geen straf. De agenten zouden al genoeg getuchtigd zijn, intern en door de samenleving.

De eis viel lager uit dan nabestaanden van Henriquez hadden gehoopt. Het OM vond geen bewijs voor een verband tussen onrechtmatig politiegeweld en zijn dood, waardoor de agenten volgens het OM geen mishandeling met de dood ten gevolg ten laste kan worden gelegd.

Lees ook: Dood en geen straf. Leg dat maar ‘s uit

De twee agenten, geanonimiseerd als DH01 en DH02, staan sinds vorige week terecht in de extra beveiligde rechtbank op Schiphol vanwege de gewelddadige arrestatie in 2015 van de 42-jarige Arubaan Henriquez in het Haagse Zuiderpark.

Verslaggever Freek Schravesande is aanwezig bij de rechtszaak: