Libanon Hariri stelt ontslag uit

Foto Reuters

Premier Saad Hariri van Libanon heeft woensdagochtend zijn ontslag uitgesteld in afwachting van verdere gesprekken. Hariri deed dat na overleg met president Aoun. Hij keerde dinsdagavond terug naar Beiroet, drie weken nadat hij vanuit de Saoedische hoofdstad zijn ontslag had aangeboden. Hariri’s onverwachte ontslag zorgde voor politieke c haos. In een tv-toespraak had de premier uitgehaald naar Iran en Hezbollah, en gezegd dat zijn leven in gevaar was. Op woensdagochtend nam Hariri deel aan de ceremonie voor Onafhankelijkheidsdag in Beiroet, waarna hij naar het presidentieel paleis in Baabda trok voor overleg met president Aoun. Na afloop zei Hariri dat Aoun hem had gevraagd om van zijn beslissing terug te komen. „Ik heb met dat verzoek ingestemd.” Zijn ontslag werd geïnterpreteerd als een poging van Saoedi-Arabië om de samenwerking met Hezbollah binnen de Libanese regering op te blazen.

    • ---