Fusie

Fusiegesprekken tussen AkzoNobel en Axalta geklapt

De fusiegesprekken tussen AkzoNobel en het Amerikaanse Axalta Coatings zijn beëindigd. Dat meldde het Nederlandse verf- en chemieconcern dinsdagavond. Axalta voert inmiddels overnamegesprekken met het Japanse Nippon Paint. Eind oktober meldde AkzoNobel met Axalta in gesprek te zijn in de hoop een „wereldwijd leidende” verf- en coatingproducent te vormen. Die aankondiging kwam als een verrassing. Akzo had tumultueuze maanden achter de rug vol rechtszaken en conflicten met aandeelhouders omdat het weigerde in te gaan op avances van de Amerikaanse branchegenoot PPG. Na het afschudden van PPG, kondigde Akzo de verkoop van de divisie Specialty Chemicals aan. Die verkoop gaat door, liet het bedrijf woensdagochtend weten. De beurskoers steeg licht, met 2 procent. (NRC)

    • Bastiaan Nagtegaal