Barcelona naar achtste finales, Sporting wint dankzij Dost

Een doelpuntloos gelijkspel tegen Juventus was genoeg. Door goals van Bas Dost houdt Sporting uitzicht op de volgende ronde.

Bas Dost (Sporting) viert zijn tweede doelpunt tegen Olympiakos.
Bas Dost (Sporting) viert zijn tweede doelpunt tegen Olympiakos. Foto Jose Sena Goulao/EPA

FC Barcelona heeft woensdagavond de achtste finales van de Champions League bereikt. Uit bij Juventus in Turijn bleef het 0-0 en dat was dus voldoende. Met nog één speelronde te gaan mag Sporting Lissabon nog hopen op een vervolg in de Champions League, mede dankzij Bas Dost.

Sporting won met 3-1 van Olympiakos Piraeus; Dost scoorde twee keer. Sporting staat nu derde in poule D met zeven punten en sluit de groepsronde begin december af met de uitwedstrijd tegen groepshoofd Barcelona. Juventus staat met acht punten tweede en gaat nog bij nummer laatst Olympiakos op bezoek.

Atlético Madrid tegen AS Roma eindigde in 2-0. De goals kwamen van Antoine Griezmann en Kevin Gameiro. In dezelfde groep eindigde Qarabag FK tegen Chelsea in 0-4, met twee goals van Willian en een doelpunt van Eden Hazard en van Cesc Fabregas. Daarmee is Chelsea nu leider in groep C en heeft die ploeg zich verzekerd van een plekje bij de laatste zestien. Atlético (derde in de poule) verkleint door de winst van woensdagavond het gat met Roma (nu tweede, met twee punten meer).

Lees ook: Feyenoord doet het licht uit in Europa

Blessure Robben

Arjen Robben viel geblesseerd uit in de uitwedstrijd van zijn club Bayern München tegen Anderlecht. Dat gebeurde in het begin van de tweede helft, na een sliding van een van de spelers van Anderlecht. Robben greep meteen naar zijn linkerhamstring en maakte naar de kant het gebaar dat hij gewisseld moest worden. Het is niet bekend hoe erg Robbens blessure is. Bayern won de wedstrijd tegen Anderlecht met 1-2.

Andere uitslagen in de Champions League: Paris Saint-German - Celtic werd 7-1; CSKA Moskou - Benfica 2-0 en FC Basel - Manchester United eindigde in 1-0.