Storing voorbij, maar veel vertraging op Schiphol

Door technische problemen bij de luchtverkeersleiding zijn tientallen vluchten uitgevallen.

Archiefbeeld.
Archiefbeeld. Foto Peter Bakker / ANP

Door een storing bij de luchtverkeersleiding zijn op Schiphol tientallen vluchten geannuleerd. Ook moeten reizigers rekening houden met vertraging. Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) meldde even voor 17.00 uur dat de technische problemen zijn verholpen, maar dat het nog enige tijd zal duren voordat alle vliegtuigen weer normaal vliegen.

De technische storing deed zich voor in het luchtverkeersleidingssysteem, laat een woordvoerster van LVNL weten. Sinds ongeveer 13.00 uur kunnen daardoor minder vliegtuigen landen op en vertrekken van Schiphol. Wat de storing heeft veroorzaakt, is vooralsnog onduidelijk. LVNL zette extra mensen in om de problemen op te lossen. Aan het eind van de middag waren de systemen volgens LVNL opnieuw opgestart.

Rond 17.30 uur waren door de problemen zo’n negentig aankomende en negentig vertrekkende vluchten geschrapt. In de loop van de avond worden de vluchten van en naar Schiphol in samenspraak met de luchtvaartmaatschappijen “op een veilige en verantwoorde manier” hervat.