Integriteit

Opnieuw Haagse agent opgepakt wegens lekken informatie

Voor de derde keer dit jaar is een agent van de politie Den Haag opgepakt op verdenking van het lekken van gevoelige informatie. De 61-jarige politieman zit sinds maandag vast, meldt het Openbaar Ministerie (OM). Justitie verdenkt de agent van „schending van ambtsgeheim”. Het OM doet in verband met het lopende onderzoek verder geen mededelingen over de zaak. Eerder dit jaar belandden al twee Haagse agenten in de cel omdat ze hadden gelekt. Op 13 juni werd een politieman gearresteerd, nadat collega’s hem op heterdaad hadden betrapt terwijl hij informatie doorspeelde. Volgens het OM had de agent banden met drugscriminelen. Na drie dagen kwam de man weer vrij. Hij is nog wel verdachte, maar volgens het OM was er geen reden meer om hem vast te houden. (NRC)