Dik Wessels (1946-2017)

Een bouwer met een neusje voor lucratieve deals

Dik Wessels was met een geschat vermogen van 4 miljard euro een van de rijkste Nederlanders.
Dik Wessels was met een geschat vermogen van 4 miljard euro een van de rijkste Nederlanders. Foto eric brinkhorst

Bouwmagnaat Dik Wessels is dinsdagmorgen op 71-jarige leeftijd overleden. Dat bevestigt een woordvoerder van bouwbedrijf VolkerWessels tegen NRC.

De directeur van VolkerWessels was een bekende ondernemer en stond met een geschat vermogen van 4 miljard euro in de topdrie van de Quote 500. Wessels was een van de bekendste inwoners van Twente en ereburger van de gemeente Rijssen-Holten. In 1991 werd hij benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. De Rijssenaar was een fanatieke aanhanger van voetbalclub FC Twente, dat hij ook financieel steunde.

Wessels was volgens RTV Oost al langere tijd ziek. De familie wil nog geen reactie geven op het overlijden.

Dik Wessels was van oorsprong een man uit de bouw. Het Wessels Bouwbedrijf uit Rijssen werd in 1933 door zijn vader Arend Wessels opgericht. In 1968 nam Dik het timmerbedrijf over en maakte er snel een groot regionaal bouwbedrijf van. In 1997 volgde een fusie met Volker Stevin, dat groot is in wegenbouw, en ontstond VolkerWessels.

Wessels ontpopte zich in de loop van de jaren negentig tot een zakenman met een fijne neus voor lucratieve transacties. Hij verdiende bijna 600 miljoen euro bij de beursgang van het daarna al snel zieltogende World Online. Wessels bezat tevens een omvangrijke investeringsmaatschappij Reggeborgh.