Tennis

Bulgaar Grigor Dimitrov in eindstrijd van ATP Finals te sterk voor Belg David Goffin

De Bulgaarse tennisser Grigor Dimitrov heeft zondag avond in Londen de ATP Finals gewonnen, het prestigieuze eindejaarstoernooi. Hij versloeg de Belg David Goffin: 7-5, 4-6 en 6-3. Beiden stonden voor het eerst in de eindstrijd van de Finals. Dimitrov, 26 jaar en de nummer zes van de wereld, gold lange tijd als de nieuwe Roger Federer en werd vaak ‘Baby Fed’ genoemd, gezien de gelijkenissen in hun speelstijl. Tot zondag kon hij die verwachtingen nooit inlossen. Hij won nog geen grand slam. Hij kent een sterk jaar en steeg op de ranglijst elf plekken. Goffin, die eerder in de week in de groepsfase nog met 6-0 en 6-2 verloor van Dimitrov en in de halve finale Federer versloeg, speelt komend weekend met België de Davis Cup-finale tegen Frankrijk. (NRC)