technologieconcern

Toshiba verkoopt extra aandelen om op de beurs te mogen blijven

Toshiba heeft zondag plannen gepresenteerd die moeten voorkomen dat de Japanse technologiegigant in Tokio van de beurs wordt geschrapt. Het concern wil voor 600 miljard yen (4,5 miljard euro) aandelen verkopen en onderzoekt de mogelijkheden om zijn nucleaire tak Westinghouse Electric af te stoten. Westinghouse ging eerder dit jaar failliet na enorme kostenoverschrijdingen. Eerder werden al miljarden afgeschreven op het onderdeel. Toshiba is daardoor in grote financiële problemen gekomen en dreigt van de beurs te worden geschrapt als het niet voor eind maart orde op zaken stelt. Om die reden werkt Toshiba ook al aan een verkoop van zijn chipdivisie. Het nieuwe plan moet ervoor zorgen dat de forse min op de balans van Toshiba alsnog voor eind maart kan worden weggewerkt. (ANP)