Medewerker tehuis verdacht van moord op patiënt

Een 21-jarige verzorgende zou ook twee pogingen tot moord op zijn geweten hebben. Vrijdag is hij opgepakt.

Foto iStock

Een 21-jarige medewerker van een verpleegtehuis in het Zuid-Hollandse Puttershoek heeft mogelijk opzettelijk een patiënte om het leven gebracht. De man wordt ook verdacht van twee pogingen tot moord, maakte het Openbaar Ministerie maandag bekend. De politie heeft hem afgelopen vrijdag opgepakt.

De uit Rotterdam afkomstige verzorgende werkte in verpleeghuis ’t Huys te Hoecke in Puttershoek. Dat heeft de directeur van Stichting Zorgwaard, de organisatie achter de instelling, bevestigd tegenover RTV Rijnmond.

‘Insuline toegediend’

De verdachte verscheen begin deze maand op de radar van het OM en de politie, na een aangifte door het verpleegtehuis in Puttershoek. Een bewoonster was onwel geworden en in het ziekenhuis beland. Daar kregen de artsen “het vermoeden dat haar zonder medische noodzaak insuline was toegediend”, aldus justitie. De bewoonster is inmiddels hersteld, meldt een woordvoerder van het OM.

Naar aanleiding van de aangifte begonnen politie en justitie een onderzoek. Ze stuitten op twee andere verdachte incidenten. Bij een daarvan, eveneens in ’t Huys te Hoecke, overleed een bewoonster van het verpleeghuis. Een ander incident speelde zich af in Rotterdam. Ook daar werd een vrouw onwel. Justitie vermoedt dat de verdachte ook in deze gevallen insuline heeft ingespoten terwijl dat niet nodig was.

De aangehouden man heeft bij verschillende zorginstellingen gewerkt, meldt het OM. Of de verdachte ook daar in de fout is gegaan, wordt nog onderzocht. Een woordvoerder van het OM laat weten dat daar voorlopig geen aanwijzingen voor zijn. De instellingen waar de man heeft gewerkt zijn op de hoogte gebracht, net als de familieleden van de slachtoffers en de twee vrouwen die de incidenten overleefden.