Marokko

Vijftien doden, van wie meesten vrouwen, bij uitdelen voedsel

Vijftien mensen zijn zondag in Marokko om het leven gekomen door verdrukking bij een voedseluitdeling. Dat meldden Marokkaanse media. Het ongeluk gebeurde in Sidi Boulaalam, een plaats van zo’n achtduizend inwoners in de zuidwestelijke kustprovincie Essaouira. Volgens het Marokkaanse nieuwskanaal 2M zijn de meeste slachtoffers vrouwen. Er zouden bijna achthonderd mensen op de uitdeling zijn afgekomen, veel meer dan verwacht. Op het Marokkaanse platteland vinden geregeld voedseluitdelingen plaats aan de arme bevolking. 2M schrijft dat de uitdeling van zondag was opgezet door een liefdadigheidsintelling uit Casablanca. Marokko heeft te maken met droogte, waardoor kunnen boeren minder produceren. Daardoor zijn de voedselprijzen flink gestegen. (AP)