Infrastructuur

Plaatsing spoorbrug bij Utrecht vertraagd door laag water in Amsterdam-Rijnkanaal

Het plaatsen van een nieuwe spoorbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal in Utrecht heeft langer geduurd dan gepland. De brug had zondagochtend al op zijn plek moeten liggen, maar dat werd zondagavond. De waterstand in het kanaal was te laag voor de ponton waarop de brug moest steunen. Op verzoek van ProRail heeft Rijkswaterstaat sluizen opengezet waardoor het water omhoog kwam. De ponton moest precies op negen meter hoogte liggen. Zo kon de nieuwe brug kaarsrecht tussen de twee bestaande bruggen in worden geschoven. Het scheepvaartverkeer lag stil tot zondag middernacht. Waarschijnlijk wordt het werk in de nacht van maandag op dinsdag afgerond. De operatie, die vrijdagochtend begon, trok honderden toeschouwers. (ANP)