Faillissement

CNV vermoedt malversaties rondom ontslagrecht bij Tuunte

Vakbond CNV gaat het ontslag van meer dan honderd medewerkers van de doorgestarte modeketen Tuunte juridisch aanvechten. Volgens de bond is doelbewust op een faillissement aangestuurd om van langdurige vaste contracten af te komen. CNV kaart de zaak maandag aan bij de rechtbank in Zutphen. Tuunte werd in augustus bankroet verklaard. De keten met zo'n 250 medewerkers en 41 vestigingen verkeerde al geruime tijd in financiële problemen. Een maand later werd bekend dat de voormalige eigenaren van de modeketen een doorstart maakten. Volgens CNV is werknemers voorgehouden dat ze na een eventuele doorstart kans hadden op werk. De beloofde banen gingen echter naar nieuwe tijdelijke ,,goedkopere" krachten. CNV wil weten of er mogelijk sprake is van ontduiking van het ontslagrecht. (ANP)