Dode bij explosie ArcelorMittal in Gent

Een aantal mensen wordt nog vermist. Ook is zeker een persoon zwaargewond geraakt.

ArcelorMittal in Gent
ArcelorMittal in Gent Foto Katrijn Van Giel

Bij een explosie bij staalfabrikant ArcelorMittal in de buurt van Gent is maandagmiddag een dode gevallen. Ook zijn een, mogelijk twee mensen zwaargewond geraakt. Volgens burgemeester Frank Bruggeman van de gemeente Zelzate, tegen de grens met Nederland, zijn er geen giftige dampen vrijgekomen.

Een aantal mensen wordt volgens Bruggeman nog vermist. Televisiezender VTM meldt dat een benzoltank ontplofte. De explosie zou zich hebben voorgedaan bij het vullen van de tank. De veiligheidsdiensten zijn op de plek aanwezig. Het personeel van de ArcelorMittal-fabriek is geëvacueerd, meldt De Standaard.

Hoewel verschillende Belgische media melden dat giftige stoffen zijn vrijgekomen, ontkent burgemeester Bruggeman dit. De veiligheidsdiensten hebben metingen verricht en aan hem doorgegeven dat er geen sprake is van schadelijke dampen.

De ligging van ArcelorMittal: