De Bruyne, Salah en de comeback van Zlatan: dit is de Goal v/h Weekend

Na twee weken interlandgeneuzel werd het competitievoetbal gelukkig weer hervat, en dat liet zich op allerlei niveaus gelden.

We beginnen met de heerlijke uithaal in de Bundesliga van Raffael (Gladbach) en het uitermate opmerkelijke moment van Chelsea-huurling Fankaty Dabo, die voor Vitesse een schitterend eigen doelpunt maakte.

En dan vlug door naar Engeland; dit weekend leverancier van de complete top 3. Zlatan Ibrahimovic maakte dit weekend z’n comeback na een zware blessure en deed dat natuurlijk niet onopvallend. En helemaal vanaf het zevende niveau van het Engelse voetbal kwam deze parel gescoord door Alvechurch FC.

3. Mohamed Salah (LIVERPOOL v Southampton 1-0)

Wat een aankoop voor Liverpool. Sinds Luis Suárez vertrok, wist geen enkele speler meer dan veertien goals in een seizoen te maken voor The Reds. En u raadt het al: Salah staat nu al op veertien, en het is pas november. Wat een impact.

2. Kevin De Bruyne (Leicester City v MANCHESTER CITY 0-2)

Komende midweek zal City gastheer zijn van Feyenoord. Dat is dus de ontegenzeggelijk meest geoliede voetbalmachine van dit moment tegen een dolende schaduw van onze landskampioen. Het is voor Feyenoord te hopen dat Pep Guardiola lieden als De Bruyne rust gunt, anders kan het weer eens een pijnlijke avond worden voor het Nederlands voetbal.

1. Eoin Doyle (OLDHAM ATHLETIC v Rochdale 3-1)

Zo’n voetballer die één keer de glorie mag proeven om daarna weer in de marge van het profvoetbal te verdwijnen. Doyle vertoeft al jaren in de onopvallendheid van de Ierse, Schotse, Welsh en nu derde Engelse divisie. En dan doet ‘ie ineens dit: