Damrak

Na halvering van aandeel wint koers van kabel- en telecomconcern Altice weer eens

Voor het eerst in tijden maakte de koers van kabel- en telecombedrijf Altice maandag op de Amsterdamse beurs weer een positieve ontwikkeling door. Dat is omdat het van oorsprong Franse Altice bekendmaakte dat het absoluut niet van plan is om extra aandelen uit te geven. Berichten daarover zijn volgens Altice „marktspeculaties en desinformatie”. Na opening van de beurs steeg de koers van Altice met ruim 5 procent.

Altice is niet in Nederland actief, maar heeft er wel zijn beursnotering. Het bedrijf is de afgelopen jaren door een agressieve overnamestrategie uitgegroeid tot een grote speler op onder andere de Franse en Amerikaanse kabelmarkt. Om die overnames te bekostigen stak Altice zich grof in de schulden. Sinds de bekendmaking van de derdekwartaalcijfers enkele weken geleden vrezen beleggers dat die schuldenlast van 51 miljard euro te zwaar is.

Na jaren van koersstijgingen, stortte het aandeel de afgelopen weken in. Sinds begin november halveerde de koers van het aandeel tot zo’n 8 euro.

Dit weekend zei de Franse minister van Economische Zaken de situatie bij Altice in de gaten te houden vanwege de werkgelegenheid. (NRC)