Chipfabrikanten

‘Japanse autoriteiten akkoord met overname NXP door Qualcomm’

De Amerikaanse chipfabrikant Qualcomm krijgt waarschijnlijk op korte termijn groen licht van de Japanse autoriteiten voor de miljardenovername van de Nederlandse branchegenoot NXP Semiconductors. Dat meldt persbureau Reuters. Eerder kwamen al berichten naar buiten dat de Europese Commissie zou instemmen met de overname. Om toestemming te krijgen zou Qualcomm wel enkele patenten van NXP door moeten verkopen om een té machtige positie op de chipmarkt te voorkomen. Qualcomm bracht vorig jaar een bod uit van 47 miljard dollar (40 miljard euro) op NXP. Enkele aandeelhouders van NXP vinden dat bedrag te laag en proberen druk uit te oefenen voor een hoger bod. Lastig is ook dat chipgigant Broadcom de overname van NXP door Qualcomm probeert te dwarsbomen. (ANP)