beursgang

‘Spotify kiest niet voor beursgang in Stockholm maar wil naar New York’

Foto ANP
Foto ANP

Muziekstreamingdienst Spotify kiest voor een beursgang op de New York Stock Exchange (NYSE). Het Zweedse bedrijf ziet daarbij af van een notering in Stockholm. Dat meldt de Zweedse zakenkrant Dagens Industri (DI) op gezag van ingewijden. De aandelenmarkt in Stockholm is eigendom van het Amerikaanse beursbedrijf Nasdaq, dat volgens DI lang geprobeerd heeft Spotify te paaien. Dat dit niet gelukt is, zou onder meer te maken hebben met de chaos rond de beursgang van Facebook ruim vijf jaar geleden. De systemen van Nasdaq bleken niet opgewassen tegen de overweldigende belangstelling van beleggers. Voor technologiebedrijven als Twitter, Alibaba en Snap was dat ook al aanleiding om te kiezen voor NYSE, hoewel het hogere tarieven rekent. (ANP)