15 doden bij uitdelen voedsel Marokko

Het ongeluk gebeurde in de zuidwestelijke plaats Sidi Boulaalam. Vijf mensen raakten gewond.

Foto iStock

Vijftien mensen zijn zondag in Marokko om het leven gekomen door verdrukking bij een voedseluitdeling. Dat meldt persbureau AP op basis van Marokkaanse media. Vijf anderen raakten gewond.

Het ongeluk gebeurde in Sidi Boulaalam, een plaats van zo’n achtduizend inwoners in de zuidwestelijke kustprovincie Essaouira. Volgens het Marokkaanse nieuwskanaal 2M zijn de meeste slachtoffers vrouwen. Er zouden bijna achthonderd mensen op de uitdeling zijn afgekomen, veel meer dan verwacht.

Op het Marokkaanse platteland vinden volgens AP geregeld voedseluitdelingen plaats aan de arme plaatselijke bevolking. Sommige hulpacties worden georganiseerd door de overheid, andere door particuliere organisaties. 2M schrijft dat de uitdeling van zondag was opgezet door een liefdadigheidsintelling uit Casablanca.

Marokko heeft de laatste tijd te maken met droogte. Daardoor kunnen boeren veel minder produceren. Dat zorgt ervoor dat de voedselprijzen flink zijn toegenomen.