19 doden bij woningbrand in Peking

Ook raakten acht mensen gewond. Waarschijnlijk woonden in het appartementencomplex veel arbeidsmigranten.

Foto Luo Xiaoguang/Xinhua

Bij een brand in een appartementencomplex in de Chinese hoofdstad Peking zijn zondag zeker negentien mensen om het leven gekomen. Dat meldt het Chinese staatspersbureau Xinhua. Acht mensen raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht.

De brand brak zaterdag aan het begin van de avond uit in een zuidelijke buitenwijk van Peking. Rond 21.00 uur (lokale tijd) had de brandweer het vuur onder controle. Er wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand. De politie heeft een aantal verdachten gearresteerd. Het is nog niet duidelijk waar ze van worden verdacht.

Volgens het staatspersbureau gaat het waarschijnlijk om een appartementencomplex waar veel arbeidsmigranten wonen. Het is voor migranten moeilijk om een betaalbare woning te vinden in de stad omdat ze geen recht hebben op een gesubsidieerde sociale huurwoning.