vlag

Geen Nederlandse vlag in het gemeentehuis

ROTTERDAM - Spoeddebat van de Rotterdamse gemeenteraad door een bestuurscrisis na de overstap van Leefbaar-raadslid Mo Anfal naar de partij NIDA. ANP JERRY LAMPEN
ROTTERDAM - Spoeddebat van de Rotterdamse gemeenteraad door een bestuurscrisis na de overstap van Leefbaar-raadslid Mo Anfal naar de partij NIDA. ANP JERRY LAMPEN Jerry Lampen

De gemeenteraad van Rotterdam stemde deze week met een krappe meerderheid tegen het ophangen van de Nederlandse vlag in de vergaderzaal. Leefbaar Rotterdam had daartoe een voorstel gedaan bij de begrotingsbehandeling. Anders dan in de Tweede Kamer, waar vorige week wel tot het ophangen van de vlag werd besloten, leidde het voorstel in de stad tot een gepolariseerd debat waarin grote woorden niet werden geschuwd. Coalitiepartij D66 stemde niet mee met Leefbaar, wat werd gezien als een gebaar naar de oppositie in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart.