Badminton

Duitse club in shock na dood Nederlander Meijs

Erik Meijs laat een zwangere vriendin achter.
Erik Meijs laat een zwangere vriendin achter. Foto Koen van Weel/ANP

De Duitse badmintonclub BC Beuel uit Bonn verkeert in shock door het plotselinge overlijden van zijn Nederlandse speler en aanvoerder Erik Meijs (26). De Nederlands kampioen van 2016 en nummer 76 van de wereld overleed donderdag aan de gevolgen van een verkeersongeluk in de buurt van Duisburg. Voorzitter Roland Maywald liet op de website weten dat het verdriet groot is. De club wil een hulpfonds oprichten om Meijs’ zwangere vriendin Birgit Overzier te steunen. Zij nam voor Duitsland als badmintonster deel aan de Olympische Spelen in 2008, 2012 en 2016. Meijs stond in de buurt van Ratingen op de A3 in de file toen een vrachtwagen hard op hem inreed. De badmintonner moest door brandweermannen uit zijn zwaar gehavende auto worden gehaald en met een helikopter naar een ziekenhuis worden vervoerd. Daar overleed hij. (ANP/DPA)