Verenigde Staten

Huis van Afgevaardigden voor vergaande belastinghervorming

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft donderdag voor een verstrekkende belastinghervorming gestemd. De hervorming zal volgens onafhankelijke belastingexperts van het Congres vooral de hoogste inkomens ten goede komen. Dertien van de 246 Republikeinen in het Huis stemden tegen de wet, net als alle Democraten. De wet gaat nu naar de Senaat, waar hij waarschijnlijk op meer weerstand zal stuiten en waar de Republikeinen slechts een zeer krappe meerderheid van twee stemmen hebben. In de Senaat willen de Republikeinen de wet koppelen aan het schrappen van een essentieel onderdeel van het door hen gehate Obamacare. Dat maakt goedkeuring door de Senaat nog moeilijker. Het is het Congres sinds 1986 niet meer gelukt het belastingstelsel te hervormen. (NRC)