Thuiskok

Tiramisù

Voor het weekend een klassieker die nooit verveelt. Zet een hoge mengkom met de garden van je mixer

(of de kom van je keukenmachine) minstens een uur van tevoren in de vriezer. Schenk de room in de

ijskoude kom. Klop de room eerst langzaam, voer

de snelheid geleidelijk op. De room moet goed stijf

worden: als je de mixer optilt, moet de room aan de

garden blijven zitten.

Klop de eidooiers en de suiker met de handmixer

schuimig. Roer er dan de mascarpone door tot alles

mooi gelijkmatig is gemengd. Spatel er vervolgens van onder naar boven de opgeklopte room door.

Laat de lange vingers weken in de lauwe koffie (niet te lang, ze mogen niet te nat worden). Leg een laag lange vingers op de bodem van een rechthoekige schaal en

bedek ze met de helft van de mascarponeroom. Leg daar weer een laag geweekte koekjes op en dan de

rest van de room. Zet de schaal een paar uur, maar

nog liever een hele nacht, koud weg zodat de smaken

zich goed met elkaar mengen. Strooi er vlak voor het

serveren wat cacaopoeder over.

    • Hassnae Bouazza