Recensie

Recensie

Showmannen in maillots

Het is onwijs moeilijk om worstelen sexy te maken op een mobiel apparaat. Het gaat om grote zweterige mannen (vergeet de schaars geklede vrouwen niet) die vetes uitvechten in een grote bombastische macho-soap. Wil je dat wel op je scherm hebben? In Amerika zijn er genoeg fans. Maar hoe krijg je spelers die niet zo bekend zijn met de bonkige allure en de volkse glamour van deze sport aan een worstelspel? The Muscle Hustle doet een goede poging. Door te kiezen voor een tekenfilmachtige uitstraling blijft het spel laagdrempelig: de clichés van de louche trainers met een sigaar in hun mond en de flamboyante showmannen in maillots zijn als stripfiguren veel makkelijker te slikken. Daarnaast hoef je ook geen ingewikkelde knoppencombo’s uit je hoofd te leren, The Muscle Hustle is eigenlijk gewoon een flipperspel. Je worstelt door de vechtersbazen als knikkers tegen elkaar aan te slingeren. Dat doe je door overal op het scherm te tikken en je vinger naar achteren te trekken. De makers moeten natuurlijk ook geld verdienen en dat doen ze via in-app aanbiedingen die gelukkig niet te dwingend aanvoelen. The Muscle Hustle lukt het om, net als gelauwerde Netflix-serie Glow, worstelen leuk en aantrekkelijk te maken. Ook voor gebruikers die niks hebben met glimmende maillots en niet teveel geld willen uitgeven aan een vermakelijke game.