Overstromingen

Vijftien doden in Griekenland na overstroming door zware regenval

In Griekenland zijn zeker vijftien doden gevallen na overstromingen door hevige regenval in de nacht van dinsdag op woensdag. Reddingsteams zochten donderdagavond naar nog ten minste vijf vermisten. Het getroffen gebied bevindt zich ten westen van Athene, waar het water in de steden Mandra, Nea Peramos en Megara tot recordhoogte is gestegen en waar modderstromen huizen en infrastructuur hebben vernield. In sommige straten in Mandra staat het water meer dan een meter hoog. Premier Tsipras heeft voor de komende drie dagen de noodtoestand afgekondigd. Hij bezocht het getroffen gebied en sprak van „een rampzalige overstroming”. Dakloos geworden Grieken zijn onder meer opgevangen in een cruiseschip. Het slechte weer zou nog tot en met het weekeinde aanhouden. (BBC)