Recensie

Recensie

Op pad in vreemde wereld

ICEY is een prachtig geanimeerde platform beat-‘em-up die vorig jaar al verscheen voor Steam en PS4, maar nu ook beschikbaar is voor Android en iOS. Het spel doet denken aan de snelle actie van het nog veel mooiere en iets poezeligere Dust: An Elysian Trail. Niets in de wereld van ICEY is wat het lijkt. Vanaf het begin wordt de hoofdpersoon bij de hand genomen door een mysterieuze verteller die aanwijzingen geeft wat je moet doen: volg deze pijl, spring niet in een plas met zuur. Maar als je echt wilt weten hoe deze vreemde wereld in elkaar steekt, dan moet je juist je eigen pad volgen. Het is verfrissend hoe ICEY de manier waarop veel lineaire beat-‘em-ups opgebouwd zijn weet te persifleren. Laat je niet door de eerste vijf onduidelijke minuten van het spel misleiden; hierna wordt het pas echt interessant (om niet het spelplezier te bederven verklap ik niets). De besturing voelt natuurlijk aan en laat je makkelijk vele vechtcombo’s met futuristische wapens uitvoeren. Het grote minpunt is de instabiliteit van de app op Android. Bij veel spelers start het spel na installeren niet op vanwege een fikse bug. Hoewel daar momenteel aan gewerkt wordt (de ontwikkelaar raadt aan het mobiele apparaten te herstarten) is dit natuurlijk een grote afknapper. ICEY is verfrissend en fraai, maar als je er niet mee kunt spelen is de lol er snel vanaf.