Olifantenjacht

Trump staat import van slagtanden uit Zambia en Zimbabwe als jachttrofee toe

Donald Trump jr
Donald Trump jr

Natuurbeschermingsorganisaties wereldwijd reageren met afschuw op de beslissing van de Amerikaanse president Donald Trump een door Obama ingesteld verbod op de invoer van slagtanden en andere resten van olifanten deels op te heffen. Trump staat invoer van olifantenresten uit Zambia en Zimbabwe door particuliere jagers weer toe. De populatie Afrikaanse olifanten liep tussen 2007 en 2014 met zo’n 30 procent terug. Onder meer China en de VS hebben de handel in ivoor verboden. Critici brengen Trumps beslissing in verband met de jachthobby van zoons Don Jr. en Eric die op foto’s graag poseren met door hen gedood groot wild. Natuurbeschermingsorganisaties kondigden aan naar de rechter te stappen. (Reuters)