nieuwe modellen

Behalve een elektrische truck presenteert Tesla ook een elektrische sportwagen

De sportwagen Roadster 2 is vanaf 2020 verkrijgbaar.
De sportwagen Roadster 2 is vanaf 2020 verkrijgbaar. Handout Tesla via Reuters

Terwijl Tesla kampt met leveringsproblemen voor Model 3, voegt het autobedrijf twee nieuwe modellen toe aan het elektrische wagenpark. Topman Elon Musk presenteerde donderdagavond de prototypes van een elektrische sportwagen en een elektrische vrachtwagen.

De sportwagen, die vanaf 2020 beschikbaar is en Roadster 2 genoemd wordt, is een vierpersoonsauto die lijkt op het originele sportwagenmodel van het autobedrijf.

Dit nieuwste model kwam als verrassing, aan het einde van een bijeenkomst waarop Tesla-oprichter Musk de ‘Semi’ toonde: een elektrische vrachtwagen. Die past binnen een nieuwe koers van de autofabrikant, die zich naast personenvervoer ook wil richten op de transportsector. De truck heeft een bereik van 800 kilometer bij maximale belading. Of de vrachtwagen daarmee interessant genoeg is voor klanten, is de vraag. Andere bedrijven maken ook al e-trucks.

De beloftes van Musk bleken in het afgelopen jaar vaker een obstakel voor Tesla, dat het vertrouwen van de klant zag afnemen. Deze maand maakte het bekend dat de productiedoelstellingen voor Model 3, een elektrische sedan, niet haalbaar waren. (NRC)