Energietak

Siemens schrapt bijna 7.000 banen, sluit vestiging in Hengelo

Het Duitse technologieconcern Siemens sluit zijn vestiging in Hengelo. Daardoor verdwijnen zeshonderd banen, schrijft RTV Oost op basis van een e-mail van de leiding van het Duitse concern. Het personeel krijgt vrijdagochtend om 10.00 uur meer informatie in de Grolsch Veste in Enschede. Siemens maakte donderdag bekend wereldwijd 6.900 banen bij zijn energie- en gastak te schrappen. In dit segment krijgt Siemens minder opdrachten door de stormachtige opkomst van hernieuwbare energie. De helft van de ontslagen valt in Duitsland, daar worden twee grote fabrieken gesloten. Siemens kondigde in mei al een reorganisatie aan bij zijn digitale tak. Daarbij worden 1.700 banen in Duitsland geschrapt. Wereldwijd werken meer dan 370.000 mensen bij Siemens. (ANP)