In beeld

Een bundeling van kattenplaatjes

De poes als object van de professionele fotograaf levert vaak heel artistiek beeld op. Zie de foto’s in het boek Photocat. Zwarte silhouetten tegen een witte achtergrond, documentair beeld met een kat in de hoofdrol. Maar het prettige van poezen is: ze trekken zich niks aan van de fotograaf. Die kan wel heel esthetisch werk maken, maar de emotie die de kat oproept is altijd sterker. Een kat met een kap om: zielig! Een kat die zich uitrekt: schattig! Een kat die een reuzensprong maakt: goed zo poes! Poezen zijn pretentieloos. Dat maakt van iedere poezenfoto uiteindelijk toch weer een kattenplaatje.
Ralph’s studio, 2011.
Foto Ananda van der Pluijm
Cat Beach, 2006.
Antoni Benavente Barbero
Rusty, juni 1996.
Roddy MacInnes
Boris, Kolodozero, Karelia, Rusland, 2011.
Ekaterina Solovieva
Rhubarb, 2015.
Elliot Ross
Mardin, Turkije, augustus 2013.
Linda Dorigo
Kees, januari 2009.
Paul Tolenaar
Kreta, Griekenland, 2014.
Karin Elise Fajersson
Panterino, mei 2017.
Paolo Verzone
Agent 00MAO, december 2016.
Matilde Gattoni
Julius, januari 2008.
Sacha de Boer
Kitty, 2015.
Sue Abramson
Street Pussy, januari 2017.
Yogi Von Hippel