In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).
Tot verrassing van de Amerikaanse president Trump schudden de regeringsleiders van het Zuidoost-Aziatische samenwerkingsverbond ASEAN kruiselings de handen. Uiteindelijk lukt het Trump toch om deze ASEAN-handdruk te doen met de Filippijnse president Rodrigo Duterte en de Vietnamese premier Nguyen Xuan Phuc.
Foto Jonathan Ernst / Reuters
Medewerkers van veilinghuis Christie's ontvangen biedingen op het werk Salvator Mundi, een beroemd schilderij van Leonardo da Vinci. Met een opbrengst van ruim 381 miljoen euro het duurste schilderij dat ooit is geveild. Het duurde slechts 18 minuten voordat het doek was verkocht.
Foto Timothy A. Clary / AFP Photo
In de Iraanse stad Pole-Zahab zoeken overlevenden van de zware aardbeving naar hun eigendommen, of wat daar nog van over is. Als gevolg van de aardschok van 7,2 op zondagavond vielen 129 doden en ruim 300 gewonden.
Foto Abedin Taherkenareh / EPA
Bezoekers van een luchtshow in de Verenigde Arabische Emiraten maken foto's van een luchtoefening door de luchtmacht van de VAE.
Foto Satish Kumar / Reuters
Demonstranten worden in de Chileens hoofdstad Santiago door ordepolitie opgepakt. In Santiago waren grote demonstraties na de dood van Brandon Hernandez Huentecol. De 17-jarige jongen kwam om het leven door politiegeweld. De demonstranten horen veelal tot de Mapuche-stam, een inheemse bevolkingsgroep in Chili.
Foto Mario Ruiz / EPA
In een dorp in de Indiase deelstaat Kashmir roepen demonstranten vrijheidsleuzen tijdens een begrafenisceremonie van een lokale rebellenleider. Het bergachtige grensgebied tussen China en India wordt door beide landen geclaimd.
Foto Dar Yasin / AP Photo
In Sydney dragen drie Dalmatiërs regenboogsjaaltjes als halsband. Bij een referendum stemde een meerderheid van de Australische kiezers voor legalisering van het homohuwelijk. Het is aan de Australische politiek om een wetswijziging door te voeren.
Foto Rick Rycroft / AP Photo
Piloten van gevechtsvliegtuigen vertonen hun kunsten bij een luchtshow in Dubai.
Foto Karim Sahib / AFP Photo
Op het beroemde Ipanema-strand in Rio de Janeiro is een twaalf meter lange walvis aangespoeld. Het karkas trekt veel bekijks.
Foto Leo Correa / AFP Photo
Een makaak in de Indiase hoofdstad Delhi doet zich tegoed aan een hapje eten, dat hij even daarvoor van een meisje heeft gestolen.
Foto Sajjad Hussain / AFP Photo
Een gezamenlijke oefening van de Amerikaanse en de Japanse marine.
Foto Anthony Rivera / AFP Photo / Leger VS
In een Bengaals vluchtelingenkamp spelen Rohingya-jongens een potje voetbal. Sinds de vervolging van de islamitische minderheid in buurland Myanmar, zijn ruim 600.000 Rohingya gevlucht naar Bangladesh.
Foto Munir Uz Zaman / AFP Photo
Een man helpt bij de evacuatie van een vrouw in de Griekse plaats Mandra, ten noordwesten van de hoofdstad Athene. In Griekenland vielen de afgelopen dagen zeker 15 doden door zware regenval.
Foto Dimitris Lambroupoulos / AFP Photo
Pakistaanse politieagenten schuilen voor de regen bij een rechtbank in Islamabad. Binnen moet de uitgewezen Pakistaanse premier Nawaz Sharif terecht, hij wordt beschuldigd van corruptie.
Foto Aamir Qureshi / AFP Photo
Twee vrouwen lopen langs een pantservoertuig in de hoofdstad Harare. Het Zimbabweaanse nam woensdag onverwachts de macht over van de 93-jarige president Robert Mugabe.
Foto Jekesai Njkikizana / AFP Photo