Dit waren deze week de beste verhalen uit de buitenlandse pers

In de Internationaal-nieuwsbrief deelt de buitenlandredactie van NRC dagelijks de meest opvallende en interessante verhalen die zij tegenkomt. Dit vonden we de vijf beste verhalen van deze week.

Lord Jim / Flickr by CC
 1. In Libië worden mensen geveild voor 400 dollar


  “Does anybody need a digger? This is a digger, a big strong man, he’ll dig.” Smokkelaars in Libië veilen migranten als slaven. Een verslaggever van CNN was getuige en maakte een huiveringwekkende video van hoe twaalf mannen in enkele minuten werden verkocht.

  Lees hier: People for sale
 2. In welk opzicht is Amerika écht veranderd?

  NBC News publiceerde een verhaal dat een vraag beantwoordt die veel mensen hebben: in welk opzicht is Amerika écht veranderd? Die verandering zit hem niet in wetten, of grootschalige hervormingen, maar in een grote culturele omslag. Een fijn, kort, maar heel krachtig stuk, vindt correspondent Guus Valk.

 3. Le Monde herdenkt slachtoffers aanslag 13 november


  In Frankrijk werden deze week de slachtoffers herdacht van de terreuraanslagen van 13 november 2015. Op terrassen en in concertzaal Bataclan in Parijs en bij het stadion in Saint-Denis kwamen toen 130 mensen om het leven. Le Monde herdenkt ze met intieme portretjes, constateerde correspondent Peter Vermaas.

  Lees hier: #EnMémoire
 4. Verdwijnt de ongelijkheid tussen zwart en wit in de VS ooit?

  Een luistertip van buitenlandchef Elske Schouten. Art19 bracht een lang interview met schrijver Ta-Nehisi Coates, over hemzelf en over de vraag of de ongelijkheid tussen zwart en wit in de VS ooit zal verdwijnen

 5. Honderden IS-strijders ontsnappen uit Raqqa


  Correspondent Gert van Langendonck las een reconstructie van de BBC over een geheime deal die ervoor zorgde dat honderden IS-strijders en hun families konden ontsnappen uit Raqqa.

 6. Stuur je tips in

  Onze redacteuren en correspondenten raden in deze nieuwsbrief altijd artikelen aan uit internationale media, die hen zijn bijgebleven. Ben jij een stuk tegengekomen dat we niet mogen missen? Stuur je tip naar nieuwsbrief@nrc.nl.