Badmintonner Erik Meijs in Duitsland verongelukt

Erik Meijs

Badmintonner Erik Meijs is donderdag overleden aan de verwondingen die hij had opgelopen bij een ongeval in Duitsland.

Foto Koen van Weel / ANP

Erik Meijs, de Nederlands kampioen badminton van vorig jaar, is donderdag overleden na een verkeersongeluk op de snelweg in de buurt van Düsseldorf, in Duitsland.

De 26-jarige Meijs stond in de file toen een vrachtwagen hard op hem inreed. Hij werd door de brandweer uit zijn zwaar gehavende auto gehaald en met een helikopter naar een ziekenhuis vervoerd, daar overleed hij.

Bij het ongeval waren twee vrachtwagens en vijf personenauto's betrokken. Er viel nog een dodelijk slachtoffer en een vrouw raakte zwaargewond.

De speler van de Duitse badmintonclub 1. BC Beuel uit Bonn was op weg naar een training van zijn ploeg. Meijs hoorde bij de beste honderd badmintonners van de wereld. Hij stond op de 76ste plaats op de wereldranglijst.

Na jaren op Papendal te hebben getraind, richtte hij in 2011 Team Meijs op. Hij zocht zelf sponsoren en organiseerde reizen naar toernooien, zijn moeder onderhield de website.

Later maakte hij de overstap naar Duitsland waar hij meer mogelijkheden had voor zijn sport en waar hij samenwoonde met zijn Duitse vriendin, badmintonster Birgit Michels.

Dit jaar won Meijs toernooien in Nieuw-Zeeland en Slovenië. In het verleden kwam hij uit op WK’s en EK’s. In 2010 werd Meijs met BC Duinwijck Nederlands kampioen en won hij ook de nationale beker met die club.