snapchat-party

Opnieuw rellen in centrum van Brussel na oproep Franse rapper

In het centrum van de Belgische hoofdstad Brussel was het woensdag opnieuw onrustig. In de omgeving van het Muntplein vernielden relschoppers auto’s en winkelpanden. De politie pakte zeker 31 mensen op, zo meldt burgemeester Philippe Close aan de Vlaamse omroep VRT. De Franse rapper Vargasss had woensdag zijn volgers via Snapchat opgeroepen om samen te komen op het plein. De menigte die zich daarvoor had verzameld, kwam in opstand toen de politie de artiest aansprak. Agenten werden bekogeld, waarna ze zich terugtrokken en de groep het plein overnam. Daar beschadigden de relschoppers onder meer de Nederlandstalige bibliotheek Muntpunt en werden auto’s vernield. Ook afgelopen zaterdag braken in Brussel rellen uit nadat Marokko het WK voetbal had gehaald. (NRC)