Siemens sluit vestiging Hengelo, 600 banen weg

Siemens maakte eerder op donderdag bekend dat het wereldwijd 6.900 banen schrapt bij zijn energie- en gastak.

In vestiging in Hengelo worden gasturbine aangedreven compressoren voor de gasindustrie geproduceerd.
In vestiging in Hengelo worden gasturbine aangedreven compressoren voor de gasindustrie geproduceerd. Foto Lukas Barth/EPA

Het Duitse bedrijf Siemens sluit zijn vestiging in Hengelo waardoor zeshonderd banen verdwijnen. Dat bevestigt Siemens Nederland vrijdagochtend, na berichtgeving van RTV Oost. Donderdag stuurde de leiding van het Duitse concern een e-mail over de kwestie, die in handen is van RTV Oost.

Siemens maakte eerder op donderdag bekend dat het wereldwijd 6.900 banen schrapt bij voornamelijk zijn energie- en gastak. Op dat vlak krijgt het technologieconcern de laatste tijd minder opdrachten wegens de opkomst van hernieuwbare energie. De helft van die ontslagen vallen in Duitsland: daar worden twee grote fabrieken gesloten.

In de brief, die RTV Oost in handen heeft, wordt door de leiding in Hengelo gesproken over een “erg lastig besluit”:

“Met het oog op de grootse uitdagingen waar wij en onze concurrenten in de markt tegenaan lopen, zijn de geplande structurele veranderingen onontkoombaar.”

Gasindustrie

In vestiging in Hengelo worden gasturbine aangedreven compressoren voor de gasindustrie geproduceerd. Het personeel krijgt vrijdagochtend om 10.00 uur meer informatie in De Grolsch Veste in Enschede.

Het is overigens niet voor het eerst dat er ontslagen vallen bij Siemens. Het bedrijf kondigde in mei nog een reorganisatie aan bij zijn digitale tak. Daarbij werden 1.700 banen in Duitsland geschrapt en werden duizend arbeidsplaatsen overgeheveld naar externe dienstverleners. Wereldwijd werken meer dan 370.000 mensen bij Siemens.