Onno Hoes tijdelijke burgemeester Haarlemmermeer

Hoes was van 2010 tot 2015 burgemeester van Maastricht maar trad af nadat hij in opspraak was geraakt wegens meerdere affaires.

Foto Marco de Swart/ANP

Onno Hoes (VVD) treedt eind deze maand aan als waarnemend burgemeester van de gemeente Haarlemmermeer. Hoes vervangt Theo Weterings, die burgemeester van Tilburg wordt. De benoeming werd donderdag bekendgemaakt via de website van de gemeente Haarlemmermeer.

Hoes treedt aan als waarnemer omdat de gemeente Haarlemmermeer in 2019 wil fuseren met de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude, ook gelegen in het zuiden van Noord-Holland. Hoes werkte als voorzitter van het landelijke schakelteam bij hulp voor verwarde personen.

In 2014 raakte Hoes in opspraak naar aanleiding van een uitzending van PowNews waarin te zien was dat Hoes op date was met een 21-jarige man. Hoes trad daardoor uiteindelijk af als burgemeester van Maastricht.

Lees ook de reconstructie over de val van Onno Hoes als burgemeester van Maastricht

De rechter oordeelde dat PowNed de beelden stiekem had mogen maken, maar niet had mogen uitzenden. Het was niet de eerste keer dat Hoes in opspraak kwam. In 2012 werd hij in Maastricht betrapt op overspel. SBS6 publiceerde beelden van het incident.