Nederlander opgepakt in Duitsland voor online drugshandel

Een in Duitsland wonende Nederlander is opgepakt voor de handel in drugs via internet. Bij hem thuis werd 200 kilo drugs gevonden.

Xtc-pillen.
Xtc-pillen. Foto Bas Czerwinski/ANP

De Duitse politie heeft een 29-jarige Nederlander opgepakt voor grootschalige drugshandel via internet. Dat meldt persbureau AP. De politie vond 200 kilo drugs met een waarde van zo’n 3 miljoen euro in zijn woning in Wuppertal, in de deelstaat Noordrijn-Westfalen.

De Nederlander wordt ervan verdacht dat hij de drugs verhandelde via het dark web, een deel van het internet dat alleen toegankelijk is met speciale software. Vervolgens stuurde hij de drugs per post naar klanten in onder meer de VS, Thailand en Australië.

De man zou het illegale postorderbedrijf bestierd hebben vanuit een andere woning in de Duitse stad die hij speciaal daarvoor huurde. Bij de inval vond de politie een breed palet aan verboden middelen variërend van xtc tot amfetamine en van cocaïne tot cannabis-chocolaatjes.

Lees dit verhaal over online drugshandel: Veel likes voor de xtc-dealer