Lloyd Blankfein

Topman Goldman Sachs hint op nieuwe, ‘bevestigende’ stemming over Brexit

Lloyd Blankfein
Lloyd Blankfein Foto Andrew Gomberta/EPA

Volgens bestuursvoorzitter Lloyd Blankfein van zakenbank Goldman Sachs zijn veel mensen voor „een bevestigende stemming” over de vraag of het Verenigd Koninkrijk daadwerkelijk de Europese Unie moet verlaten. „Hier in het Verenigd Koninkrijk veel handenwringen van bestuursvoorzitters over #Brexit”, twitterde de Amerikaan vanuit Londen. „Ben terughoudend om te zeggen, maar veel mensen willen een confirming vote over een beslissing die zo monumentaal en onomkeerbaar is. Zo veel op het spel, waarom niet zeker zijn dat de consensus er nog is?”

Het is onduidelijk wat Blankfein bedoelt met bevestigende stemming. Als nieuwkomer op Twitter zorgde hij vorige maand voor speculaties toen hij in een tweet de verwachting uitsprak voortaan veel meer tijd in Frankfurt te besteden. Goldman Sachs doneerde grote bedragen aan de campagne die ervoor pleitte dat het VK binnen de EU zou blijven. Zoals bekend bleek vorig jaar een kleine meerderheid voor uittreding.

Goldman Sachs heeft 6.000 medewerkers in Londen. De bank heeft een nieuw kantoor in Londen in aanbouw en Blankfein sprak de verwachting uit dat die ook gebruikt zal worden. Tegelijkertijd prees hij onlangs expliciet Parijs voor zijn lekkere eten en sterke regering. (Reuters)