Een futuristische villa met raketkachel

Thijs Wolzak fotografeert elke week een bijzonder interieur.

Anders „Wilt u het huis ook van binnen zien?”, vroeg de makelaar. Anton Schouten (77) bedankte. Het ging hem slechts om de grond. Het oorspronkelijke huis in Beekbergen werd meteen gesloopt. „Eén alleen en niet één uit velen”, dat moest zijn woning worden. Schouten had jarenlang een ingenieursbureau en droomde van het bouwen van een huis zonder restricties. „Doordat de woning niet vanaf de openbare weg te zien is, mocht alles.” En alles moest anders zijn in de futuristische, kegelvormige woning. „We worden de Thunderbirds genoemd.” Een zwart plafond op 6 meter hoogte, een glazen lift en een zwembad op de bovenste verdieping. De gashaard die Schouten liefkozend „de raket van Kuifje” noemt, werd in een oplage van één ontworpen door Boley.

Babyroze Met de inrichting bemoeit Schouten zich niet. „Ik doe het altijd verkeerd.” Zijn vrouw Hanny Kempink (58) koos de babyroze kleur uit.In de woonkamer staan meerdere bankstellen. „Wit voor de gasten en grijs voor ons, voor de tv.” De zwarte, bloemvormige stoel is van Edra. De bloemen zijn nep. Kasten zijn er niet.

Uitgezocht De honden Kenza en Kyra – „ik heb niks met honden, maar deze zijn wel lief” – hebben hun eigen kleedje. Ze mogen niet op de banken, stoelen en kleden komen. „En wij komen dan niet op hun kleedje.” Zijn de honden uitgezocht bij het interieur? „Nee hoor, die passen er totaal niet bij. Net als de mensen.”

Van Ikea? „Een kastje en twee vazen.”

Meenemen bij brand? „Elkaar.”