Berekening Forbes Prijzenpot Federer nu beter gevuld dan die van Woods

Roger Federer is golfer Tiger Woods voorbij als sporter met het meest verdiende prijzengeld. Dat berekende het Amerikaanse zakenblad Forbes. In de ATP World Tour Finals won de Zwister zijn tweede groepspartij van de Duitser Alexander Zverev, hij plaatste zich daarmee gelijk voor de halve finale. Per overwinning in de groepsfase krijgen de tennissers ruim 160.000 euro. Daarmee staan de totale inkomsten uit prijzengeld van Federer nu op 93,48 miljoen euro tegenover 93,33 miljoen euro van Woods. Door het constante niveau van Federer en het winnen van grand slams als de Australian Open en Wimbledon is de tennisser de laatste jaren snel ingelopen. Bij Woods kwam er juist minder prijzengeld binnen door onder andere blessures. Tijdens de ATP Finals kan Federer financieel nog verder uitlopen op de Amerikaan. Het prijzengeld voor de winst van het toernooi bedraagt nog eens ruim 1 miljoen euro. Een ongeslagen winnaar zou in totaal ruim 2,1 miljoen euro ontvangen. (NRC)